Remedii afectiuni

Remedii impotriva colesterolului marit

Printre alimentele care reduc nivelul de colesterol rau din sange se numara cerealele integrale, care permit evacuarea colesterolului in exces la nivel intestinal, vegetalele din familia cruciferelor (conopida), vinetele, lintea, fasolea, soia, ceapa si usturoiul.

Licopenul continut in tomate este, de asemenea, un antioxidant foarte eficient, mai ales daca tomatele sunt fierte. Fructele si legumele contin si ele principalele vitamine antioxidante: provitamina A, vitamina C si vitamina E.

In medicina alopata se folosesc medicamente hipolipemiante, unele dintre ele dovedindu-se insa a fi nocive pentru peretele vascular. In medicina complementara se utilizeaza substante naturale care au efecte benefice asupra organismului, nefiind agresive si putand fi administrate timp indelungat. De exemplu, anghinarea, patlagina, frunzele de mesteacan sau papadia pot fi utilizate sub forma de infuzii, care se administreaza zilnic, de 2-3 ori/zi, avand efect coleretic si colagog, adica stimuland secretia si eliminarea bilei din vezicula biliara si, odata cu ea, a colesterolului in exces. Ca gemoterapice, se recomanda remedii din mladite de maslin (Olea europaea), cate 50 de picaturi dimineata si din mladite de ienupar (Juniperus comunis), cate 50 de picaturi seara. Aceste remedii au actiune de drenaj, ce se reflecta in scaderea nivelului lipidelor din sange.

Este gresit inteles ca alcoolul determina scaderea nivelului de colesterol „rau” din sange, in schimb, unul sau doua pahare de vin rosu baute zilnic pot mari nivelul colesterolului „bun”, ajutand astfel la prevenirea disfunctiilor cardiace.

 


Lasati un comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata. Required fields are marked *